Tutustu, ilmoittaudu ja tule mukaan! Ensimmäiset koulutukset Kajaanissa ja Turussa

25.11.2021

Kouluttaudu aivoterveysosaajaksi

Aivoterveysosaajana pidät aivoterveysluentoja ja jaat tietoa aivoterveydestä sekä tavoista edistää sitä. Apunasi ja tukenasi tehtävässä ovat Aivoliitto sekä oman alueesi paikallinen aivoyhdistys. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen vapaaehtoistehtävän ja aivoterveysosaajien muodostaman yhteisön. Koulutus on osallistujille maksuton ja mukaan valitaan 20 osallistujaa/ koulutuspaikkakunta.

Aivoterveysakatemiasta saat valmiudet luentojen pitämiseen

Aivoliitto kouluttaa vapaaehtoisia aivoterveysosaajia, jotka pitävät aivoterveysluentoja asiasta kiinnostuneille tahoille. Vapaaehtoiset koulutetaan tehtäväänsä Aivoterveysakatemia-nimisessä koulutuksessa. Aivoterveysakatemia tarjoaa tietoa aivoista ja aivoterveydestä sekä antaa vinkkejä vapaaehtoisena toimimiseen ja aivoterveysluentojen pitämiseen. Saat myös valmiita materiaaleja, joita voit hyödyntää luennoillasi.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen pääteemat ovat:

  • Aivoterveys arjessa
  • Aivojen anatomia ja toiminta
  • Koukuttuvat aivomme
  • Uni, ravinto ja liikunta. Mitä muuta aivomme tarvitsevat?
  • Miten motivoin itseäni ja muita aivoterveellisempään arkeen?

Toteutus

Aivoterveysakatemia-koulutus toteutetaan pääosin verkossa ja se sisältää itsenäisen työskentelyn lisäksi ryhmätöitä ja muuta vuorovaikutuksellista oppimista muiden osallistujien kanssa. Aivoterveysluentojen pääpaino on elintapoihin vaikuttamisessa, aivoverenkiertohäiriöiden ennaltaehkäisyssä ja omahoidon opettelemisessa (esimerkiksi verenpaineen mittaaminen, eteisvärinän tunnistaminen).​ Tavoitteena on kertoa aivoterveydestä ja sen edistämisestä pienin arjen valinnoin kannustavasti ja armollisuutta korostaen. Luentoja voi järjestää yhdessä paikallisen aivoyhdistyksen tai toisen koulutetun aivoterveysosaajan kanssa. Luentoja voi pitää niin usein kuin itse haluaa.

Ilmoittaudu Turun koulutukseen, joka alkaa 26.2.2022

Ilmoittaudu Kajaanin koulutukseen, joka alkaa 19.3.2022

Lisätietoja

Kirsi Lukka-Aro