Afasia ja Juttu-Tupa

Juttu-Tupa kevät 2022

Korona hankaloittaa kurssien aloittamista mutta näyttää edelleen että Juttu-Tupa Kajaanissa ei näytä käynnistyvän osallistujien vähyyden vuoksi.

----------------------------------------------------------

Juttu-Tupa- kurssi 2021 syksy

Emme ole saaneet käynnistymään Juttu-Tupaa osallistujien vähyyden vuoksi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juttu-Tupa- kurssi 2020 kevät

Emme ole saaneet käynnistymään Juttu-Tupaa osallistujien vähyyden vuoksi. Toivomme että osanotto virkistyisi ja mahdollistaisi kurssin aloittamisen syksyllä 2020.

Kainuun Aivoyhdistyksen hallitus

-----------------------------------------------------------

Juttu-Tupa-kurssi 2019 syksy

Tiedote: Sini Sarén, Apulaisrehtori

Tervehdys Kaukametsän opistosta! Uusi lukuvuosi on käynnistymässä ja useat kurssit käynnistyvät tällä viikolla. Tämän viikon käynnistykseen oli suunniteltu myös Juttu-tupa –kurssi, mutta sille on vain kaksi ilmoittautunutta. Tässä kaupungin taloudellisessa tilanteessa kurssia ei ole mahdollista käynnistää noin pienellä osallistujamäärällä. Markkinoinnissa ja tiedotuksessa on nyt mielestäni tehty kaikki mahdollinen, mutta valitettavasti kurssi ei näytä vieläkään käynnistyvän. Jatkamme yhdessä pohdintaa, että miten ja millä muotoa Juttu-tupa -kurssia kannattaa jatkossa suunnitella opiston tarjontaan.

Opiston kursseista on kahdelle ilmoittautuneelle suositeltu 924001 KUVAILMAISUN ILOA –kurssia. Tuo kurssi käynnistyy huomenna Kaukametsän opistolla klo 10.30 ja se on erityisryhmäopetusta, mukana on myös useita afaatikkoja. Olen kutsunut Juttu-tupaan ilmoittautuneet tutustumaan kurssille ja ilmoittanut asiasta myös opettajalle, eli tervetuloa tutustumaan tuon kurssin tarjontaan!

Sini Sarén,  apulaisrehtori

Kajaanin kaupunki, Kaukametsän opisto

Koskikatu 2-4, 87200 Kajaani

puh. 044-7100971

sini.saren@kajaani.fi

www.kajaani.fi/kaukametsanopisto

Kommunikaatiokeskuksen palvelut ja afasia

Alla linkki, lisää tietoa kommunikatiokeskuksesta

https://www.aivoliitto.fi/kommunikaatiokeskus/afasia

---------------------------------

Keskiviikon kerhopäiväämme 5.4.17 vietettiin informaatiota ja keskustelua käyden Aivoliiton kommunikaatiokeskuksen puheterapeutti Paula Kyllösen vetämänä.

Keskityimme keskustelussa erityisryhmään afaattiset henkilöt jotka monesti jäävät huomiotta koska osalla henkilöistä on että sanoja ei löydy, on puheen tuottamisen ja ymmärtämisen ongelmia.

Aihe oli mielenkiintoinen ja uusia ajatuksia ja käyntöjäkin jäätiin miettimään omassa kerhotoiminnassamme Kainuun Aivoyhdistyksessä kuinka voisimme paremmin toimia afaattisten henkilöiden kohdalla.

Paula antoi meille käytännön vinkkejä esim. kuinka afaattista henkilöä kohdataan, keskustellaan hänen kanssaan koska jokainen henkilö sairaudesta johtuen voidaan ottaa huomioon jos vain halutaan.

Yhdessä tekeminen on hauskaa, kukaan ei jää yksin kun annamme jokaiselle mahdollisuuden. Yhdessä tekeminen virkistää ja antaa vertaistukea.

Joten tsemppiä, voimia, aurinkoista kevättä ja kesää yhdessä tehden!