Lokakuu 2022

Hei kaikille!
Ensimmäinen pakkaspäivä 25.10.22 on koittanut Kajaanissa  -6, ripsakkakeli.

Kirjoittelen terveisiä tärkeimmistä asioista mitä yhdistyksessä on tehty lokakuun aikana ja vähän tulevastakin.

1. Pidimme Aivoliitto, Kainuun Aivoyhdistys ja yhteistyökumppanimme kanssa Aivoterveydestä kertovan tapahtuman 11.10.22 Kajaanin pääkirjastolla. 

Linkki tässä   Järjestäjät yllätettiin iloisesti tapahtumassa 11.10.2022 Kajaani pääkirjastolla | Kainuun Aivoyhdistys ry (aivoliitto.fi)              


​2. Oulujärvi Leader ry,  Seija Heikkinen, Yhteisökartturi, lähetti sote-yhdistyksille kutsun elokuussa otsikolla  

     Olisiko sote-yhdistyksillä yhteisiä kehittämisen aiheita?
Ensimmäinen tapaaminen oli 30.8. Tutuntuvalla Kajaanissa Oulujärvi Leaderin vetämänä mihin yhdistyksestämme osallistui kolme. Ideoimme muiden yhdistysten kanssa yhteisiä kehittämisteemoja. Keskusteluissa nousi esille mm. vapaaehtoisten hyvinvointi ja virkistystoiminta sekä järjestötalojen tarpeellisuus. Tärkeitä kehittämisteemoja kaikki!

​Seuraava tapaaminen sovittiin 3.10. Tutuntupa. Tässä tapaamisessa jatkoimme 30.8. järjestetyssä sote-yhdistysten verkostoitumistapaamisessa esille nousseiden kehittämisideoiden eteenpäin vientiä. 

Tässä tapaamisessa tuli esille myös toinen asia: Oulujärvi Leader testaa uutta toimintamallia ja järjestävät myös yhdistysten omia kehittämisiltoja nimeltä "INNOSTUS VIRTAA". Mistä on kysymys? INNOSTUS VIRTAA! -kehittämisilta ja itsearviointi on yhdistysten toiminnan kehittämisen tueksi laadittu menetelmä. Kainuun Aivoyhdistys päätti lähteä toiminnan kehittämiseksi INNOSTUS VIRTAA  kehittämisiltaan. Yhdistyksen hallituksen jäsenten ja yhdistyksen jäsenten ennakkotehtävänä oli ennen yhteistä kehittämisiltaa yhdistyksen toiminnan itsearviointi ja palautus Seija Heikkiselle.               

Yhdistyksemme kehittämistapaaminen oli 24.10.22 Tutuntupa, Kajaani. Yhdistyksestä oli mukana kehittämistapaamisessa 5 henkilön ryhmä. Oulujärvi Leaderistä itsearvioinnin yhteenvedon esitteli yhteisökartturi Seija Heikkinen ja nuorisotyöntekijä Tiina Kyllönen. Yhteenvedon pohjalta saimme yhdistyksen - Menestystekijät - ja 

 - Kehittämiskohteet-. Tältä pohjalta läksimme keskustellen löytämään tärkeimmät Menestystekijät ja Kehittämiskohteet. 

         
Tärkeimmät menestystekijät kuusi:
1.Hallitus viestii päätöksistään jäsenille

2. Yhdistys toimii hyvässä yhteistyössä toisten toimijoiden kanssa (esim. yhdistykset, yritykset, kunta)

3. Keskustelemme avoimesti yhdistyksen taloudesta

4. Tiedän mitä yhdistyksessä tapahtuu

5. Yhdistyksellä on ajan tasalla olevat omat nettisivut

6. Yhdistyksen toimijoiden käytössä on jokin pikaviestintäsovellus, (esim. tekstiviestit, whatsApp)

Ryhmän yhteinen näkemys kehittämiskohteista viisi:

1. Kumppanuussuunnitelma, aikataulu kevät/syksy 2023

2. Toiminnan kehittäminen mielenkiintoiseksi, aikataulu jatkuvaa

3. Palautekysely, aikataulu: vuosikokous 2023 + jäsenkirjeen mukana (digitaalinen + painettu)

4. Taloustilanne (avustukset ym.), Löytyykö vastuuhenkilöä?

5. Toimintasuunnitelma 2-3 vuotta, aikataulu Aivoliiton strategia

Yhdistyksen menestystekijöihin ja kehittämiskohteisiin tullaan palaamaan Kajaanin AVH-kerhopäivässä keskiviikkona 7.12.22 Tutuntuvalla Kajaanissa alkaen klo 14 missä hallituksen jäsenet ja yhdistyksen jäsenet voivat pohtia yhdessä. 

3. Pikkujoulu on aivan kohta ovella                          
Tarkempaa tietoa olette saaneet Jäsenkirjeessä 2/2022 Jäsenkirje 2.2022.pdf (yhdistysavain.fi) Pikkujoulupäivän hinta on 25 e yhdistyksen jäsen ja avustaja ja muilta 35 e. Sitovat ilmoittautumiset 17.11.22 mennessä maksamalla osallistumismaksu päivästä Kainuun Aivoyhdistyksen tilille FI69 5760 0320 2041 41. Viesti kenttään maininta: Pikkujoulu, osallistujan nimi ja erikoisruokavalio. 

Kuljetukset hoidetaan kimppakyydeillä ja sovitaan etukäteen ilmoittautumisen jälkeen, kuka menee kenenkin kyytiin. Yhteyshenkilö on Marja p. 040 5649785 jolle ilmoitetaan kyydin tarve ja kuljettajat ilmoittautuvat myös ja montako henkilöä mahtuu autoon. 

Hyvää viikon jatkoa kaikille!

Marja, puheenjohtajanne