Keväinen ja toukokuinen tervehdys 2018

Toukokuinen tervehdys puheenjohtajalta!

Näin kesän kynnyksellä aika moni puhuu kuinka väsynyt on, mielessä on vain loma tai huolettomampi, vähemmän aikataulutettu  arki kesän lämmössä. Milloin olet pysähtynyt kuulostelemaan omia tunteita ja ajatuksia?  Kun mietit arkea, miltä ajatuksia se sinussa herättää?  onko  arki suorittamista, aikatauluja ja pakkoja vailla mitään kivaa?  " Mitä sitten, jos ne "kaikki hyvinvointia tukevat"   arjen työt ja terapiat eivät ole sinulle voimaa antavia? Joskus jokaisen voimat on vähissä tai muuten ei kiinnosta ja tekee mieli laittaa hanskat tiskiin, lakata yrittämästä kohti tavoitteita  tai ainakin jäädä näille paikoille, tähän kuntoon ja olotilaan. 

Arjessa emme voi aina valita, että kaikki mitä teemme  on itse valittua ja kivaa. Joskus riittää että jaksaa ja tekee sen mitä on pakko, tavan vuoksi tai rutiinisti. Pakko voi olla se minimi mikä riittää, että kunto pysyy yllä tai taidot karttuu sovitussa aikataulussa, ei uusia ennätyksiä tehden.  Joitain meistä on opastettu "fiksumpien toimesta" olemaan kiitollinen, että ei käynyt pahemmin tai kuinka vähällä selvisimme.  Kuinka olla iloinen arjesta, mihin kuuluu sairautta, taistelua ja äärirajoja?

Silloin kun löytää itsensä kuopasta kannattaa lakata kaivamasta ja suunnata katse ylös. Tärkeää on, että silloin kun arki on rankkaa, kenenkään ei tarvitse esittää iloista ja jaksavaa. Toivon, että meillä jokaisella on yhdet kuulevat korvat, välittävä sydän ja kiinni pitävät kädet. Me kohtalotoverit ymmärrämme toisiamme ainakin sairauden jostain näkökulmasta. Pidetään  huolta toisistamme niin hyvinä kuin huonoina päivinä.  Silloin saamme kavereita joiden kanssa itsekin iloita ja joiden olkapäähän nojata. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo ja murhe puolitettu, arkenakin!

Keväinen tervehdys

Keväinen tervehdys kaille yhdistyksemme jäsenille. Meillä on Kainuun Aivoyhdistyksessä tiedossa monipuolisen toiminnan kevät; mm. useita kerhoja, Joutenlammella Unelmien toimintapäivä 9.5. sekä Kesäkoti Invalassa  kevätpäivä20.5. Tulkaa rohkeasti  mukaan toimintaan. Mikäli  kynnys tulla yksin tai ensimmäistä kertaa mukaan on liian korkea, ota yhteyttä niin saat jonkun "vanhemman konkarin" mukaan  tueksi. Toiminnan kautta voit saada elinikäisiä ystäviä ja korvaamatonta tukea.

Tehkää rohkeasti  tunnetuksi yhdistyksemme toimintaa ja tarjoamaa tukea  niin  sairastuneille kuin  heidän omaisilleen mikäli tiedätte jonkun avh-sairastuneen. Kaikki tuki ja tieto on meille sairastuneille ja omaisille  tervetullutta. 

Mikäli teillä on toiveita yhdistyksen toiminnan suhteen, olkaa rohkeasti yhteydessä. tämä yhdistys on meitä varten, joten toimitaan meidän tarpeiden mukaan. Toiminta on näin uuden puheenjohtajan silmin ollut monipuolisa ja runsasta. Toivottavasti saadaan uusia ihmisiä mukaan järjestämään toimintaan liittyviä tehtäviä, niin saadaan homma pidettyä pyörimässä ja kaikkien apu ja osaaminen käyttöön. Eli mikäli sinulla on kiinnostusta, osaamista tai homman puutetta, niin ota yhteyttä. Löydämme takuulla jotain yhdistyksen toimintaan liittyvää hommaa juuri sinulle huomioiden voimavarasi.

Kevätterveisin Kristiina