Kevät 2021

Hyvä yhdistys väki

Meillä on vaikea vuosi takanapäin. Monille vuosi on tuonut yksinäisyyttä ja epätoivoa, kuinka tästä eteenpäin. Sosiaaliset suhteet ovat jääneet vähäiseksi.  Nyt olemme uuden vuoden alussa, toivottavasti tämä uusi vuosi tuo iloa ja elämän vilskettä päiviimme.

Yhdistys oli edustettuna valtakunnallisesti kun varapuheenjohtajamme, sihteerimme, tiedottajamme Marja Hirvonen oli mukana Suomen kansalaisareenan vapaaehtois-kilvassa. Hän pärjäsi hienosti ja pääsi kymmenen finalistin joukkoon, sekä sai kunniamaininnan. Tämän parempaa mainosta ei voisi yhdistys saada. Kiitokset siitä Marjalle ja vielä kerran me kaikki onnittelemme sinua Marja.

Vuoden aikana yhdistys kehittyi uusien toimintatapojen kehittämistyössä. Yhdistys sai uudet Facebook- ja internetsivut, liikuntatuokiot etänä ja ulkoliikunta ryhmän, keskustelupiirin ja hallituskin kokoontui hyödyntäen tietotekniikkaa. Olisiko tämä myös pääavaus sille, että jatkossa saisimme

hallituksen, jossa olisi mukana useamman kunnan edustajia.

Yhdistys on tehnyt vahvaa yhteistyötä Kainuun soten kanssa jo pitkään ja nyt teemme OLKA-toiminnan kautta kehittämistyötä vertaisohjauksessa, tiedottamisessa ja ohjaus työssä.

Yhdistyksen tarkoituksena on: · toimia afasia- ja aivoverenkiertohäiriön sairastaneiden (AVH), heidän läheistensä yhdyssiteenä ja tukijana · pyrkiä yhteistyössä viranomaisten ja muiden henkilöiden kanssa helpottamaan afasia- ja aivoverenkiertoon (AVH) -sairastuneiden asemaa ja edistämään heidän hoitoaan ja kuntoutustaan · lisätä tietämystä afasiasta ja aivoverenkiertohäiriöstä · toimia jäsenistönsä oikeuksien valvojana ja · tehdä tunnetuksi edustamansa ryhmän erityispiirteitä. Tässä on kovia tavoitteita, vapaaehtoispohjalla olevalle yhdistykselle.

Yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi kaipaamme jäsentemme ideointia ja kehittämistoiveita, joita hallitus ottaa kovin mielellään vastaan, sillä yhdistys pitäisi olla jäsentensä tarpeiden näköinen. Kovin tärkeäksi koemme myös nuorempien jäsenten saamiseksi mukaan yhdistyksen toimintaan.

Tule mukaan mukavaan ja laadukkaaseen yhdistystoimintaan.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme!

Aila Tartia-Jalonen, puheenjohtaja