Muistutetaan: Yhdityksen tuetut lomat ja virkistyspäivät

15.3.2024

YHDISTYKSEN VIRKISTYSPÄIVÄT 20-23.5.2024

Katiskaniementie 8, 70700 Kuopio

Kainuun Aivoyhdistys on saanut tukea tähän virkistyspäivään LähiTapiola Kainuu-Koillismaalta ja tuki henkilöä kohti riippuu osallistujamäärästä. Näin hinta mikä alla mainitaan on alustava ja ilmoittautumisen päätyttyä nähdään mikä tulisi lopulliseksi 3 vrk:n hinnaksi henkilöä kohden.

Kuljetukset jokainen maksaa itse. Tätäkin katsotaan ilmoittautumisen jälkeen, olisiko lähtö esimerkiksi Kajaanista junalla Kuopioon ja mahdollisuus saada ryhmälippu junaan. Sitten Kuopion rautatieasemalta yhteiskuljetus kylpylähotelliin. Toinen mahdollisuus kimppakyydit.

Ryhmäloma 3 vrk maanantaista torstaihin  20-23.5.2024

180 e/henk. kahden hengen huoneessa, lisämaksu 1 hh 78 e

Edellä mainitut hinnat sisältävät:

-        majoitus kylpylähotellissa

-        aamiaiset (klo 7-10)

-        hotellipäivälliset noutopöydästä (klo 17-19)

-        karaoke yökerho Club R:ssä(mikäli orkesteri, lisämaksuna lippu alk. 10 e)

-        mahdollisuuden osallistua hotellin yleiseen lomaohjelmaan

-        järjestämme myös yhdistyksen taholta omaa ohjelmaa

 LISÄPALVELUT Perinne- ja savusaunailta Jätkänkämpällä

-        Tiistaisin perinneilta Jätkänkämpällä klo 16-21 (perinnepäivällinen, hanuristi ja viulisti viihdyttää, yhteislaulua).

-        Ruokailuun valittavana kaksi kattausta: klo 16.30 ja klo 19.00

-        Jätkänkämppä sijaitsee noin 600 m hotellista, aito 50-luvun tukkikämppä, jossa vaalitaan tukkilaisperinnettä.

-        Piha-alueella suuri savusauna, savusaunominen 10 e/henk.(pyyhevuokra 3 e).

-        Mikäli tiistain hotellipäivällinen vaihdetaan perinneillan noutopöydäksi, lisämaksu 6 e/henk.

Ilmoittautumiset 26.4. mennessä Raimo Reinikaiselle, p. 0400 881166, andracon.rr@gmail.com. tai Tuula Lukkari, p. 044 372 2862, tuula_lukkari@hotmail.com. Maksu 180 e tai ilmoittautumisten perusteella ( yhdis-tyksen jäsenille) alennettu hinta 5.5. mennessä. Maksu yhdistyksen tilille FI 69 5760 0320 2041 41, viestikenttään merkintä “Rauhalahti 20.-23.5.24”. Ilmoittautuneille ilmoitamme lopullisen hinnan ilmoitusajan päätyttyä.


LOMA-ASIAA

HYVINVOINTILOMAT, TUETTU LOMA

Tarjoavat  Aivoliitto/ Pohjois-Suomi -ryhmälle,  yhtä yhteistä ryhmälomaa vuodelle 2024 Kainuun Aivoyhdistykselle ja Pohjois-Pohjanmaan AVH-yhdistykselle.

Lomakohde: Santa´s Resort & Spa Hotel Sani, Kalajoki

Loman ajankohta: 18.-23.8.2024

Lomateema: Yhdessä enemmän

Loman omavastuuosuus: 130€/hlö/5 vrk

Lomaryhmän koko: noin 30 henkilöä

Loman hakuaika: 18.3.-19.5.2024, sähköinen hakeminen on auki edellä mainitun ajan ja samoin paperiversiona tapahtuva hakeminen.  Hakulomakkeita paperiversiona on saatavissa Marja Hirvonen p. 040 5649785, puheenjohtaja.kainuunavh@hotmail.com. Lomaa voi hakea hakuaikana sähköisesti osoitteessa: https://lotu.lomajarjestot.fi/calendar/HYVINVOINT/ tai paperisella hakulomakkeella.

Tuettu loma sisältää majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa, täysihoidon ruokailut ja ohjattuun lomaohjelmaan osallistumisen.

Loman kohderyhmä: Aivoverenkiertohäiriön sairastaneet aikuiset ja heidän läheisensä. Lomalle hakeminen ei edellytä AVH-yhdistyksen jäsenyyttä.

Tuetut lomat ovat tarkoitettuja pienituloisille henkilöille, joilla ei muuten ole mahdollisuutta järjestää itselleen kodin ulkopuolista lomaa.

Lomalle hakeminen

Jokainen tuetulle lomalle hakeva henkilö lähettää hakuajan päättymiseen mennessä oman hakemuksensa joko sähköisesti Hyvinvointilomat ry:n kotisivujen kautta tai täyttää paperisen hakulomakkeen. Lomalle hakeminen ei edellytä AVH-yhdistyksen jäsenyyttä.

Paperiset lomakkeet postitetaan Hyvinvointilomat ry:n toimistoon. Hyvinvointilomat ry. Haapaniemenkatu 14 00530 Helsinki

Lomapäätökset

Hyvinvointilomat ry käsittelee hakemukset ja tekee ensimmäiset lomapäätökset kunkin loman hakuajan päättymistä seuraavan kuukauden aikana. Kaikki ne hakijat, jotka eivät tule valituiksi lomalle ensimmäisellä valintakierroksella, ovat automaattisesti varasijoilla. Peruutuspaikan kautta voi saada loman vielä noin kolme viikkoa ennen loman alkua.

Tuetut lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein ensikertalaisuus huomioiden. Tuettua lomaa ei myönnetä toistuvasti samoille hakijoille. Henkilökohtainen tuettu loma voidaan myöntää enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana. Lomia ei myönnetä peräkkäisinä vuosina. Kaikkien tuetuilla lomilla olleiden aiempien lomien ajankohdat näkyvät kaikille lomajärjestöille ja vaikuttavat tuettujen lomien myöntämiseen. Lomalle valituille lähetetään kutsukirje ja lasku. Lomalaisen on maksettava lasku Hyvinvointilomat ry:lle eräpäivään mennessä.

Lomakohde suunnittelee lomallenne lomaohjelman, joka sisältää liikuntaa, ulkoilua, yhteisiä

keskusteluhetkiä eri teemoista ja muita aktiviteetteja.

Yhteiskuljetusta jos ajattelette Kainuusta niin ottaisitteko yhteyttä Marja Hirvonen, p. 040 5649785 kun olette saaneet kutsukirjeen tuetulle lomalle.

 

LOMA ASIA EDEDLLEEN

TUETTU VERTAISLOMA AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEILLE LÄHEISINEEN, järjestäjä MTLH

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto (MTLH) tukee tuettua lomaa, jossa Aivoliitto on yhteistyökumppani.

 Lomakohde: Rokua Haelth@Spa, Rokua

Loma-aika: 8.9.–13.9.2024
Hakuaika päättyy: 8.6.2024

Lomateema: Vertaisloma aikuisille

Omavastuu / vuorokausi: 25 € (aikuinen/17 vuotta täyttänyt )

Yhteistyökumppani: Aivoliitto ry, ja Kainuun Aivoyhdistyksestä lomaluotsina toimii Marja Hirvonen

 Loman kohderyhmä ja kuvaus

Vertaisloma aikuisille on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Lomalle osallistuvan tulee selviytyä lomalla itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa. Lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua vapaa-ajan ohjelmaan ja ryhmän ohjelmaan oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Omavastuuosuus on siis 25 €/vrk ja 5 vrk yhteensä 125 €. Lomalla on täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen) ja majoitus jaetuissa kahden hengen huoneissa ja kylpylähotelleissa lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö kuluu hintaan.

 Sähköinen lomahakemus täytetään MTLH:n verkkosivuilla. LOTU - Lomahaku (lomajarjestot.fi) Paperisia hakukaavakkeita voitte pyytää myös Marja Hirvoselta p. 040 5649785. Hakulomakkeet paperiset palautetaan: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry, Ruoholahdenkatu 8, 4. krs,

00180 Helsinki.

Eri talouksissa asuvat hakijat täyttävät omat hakemuksensa. Samassa taloudessa asuvat täyttävät vain yhden hakemuksen. Päähakijan tulee olla aikuinen. Emme käsittele puutteellisia hakemuksia. Lomalle hakeminen ei edellytä AVH-yhdistyksen jäsenyyttä. Ilmoitamme hakijalle vain myönteisestä päätöksestä kirjallisesti.

 Loman myöntämisperusteet

Lomatuen myöntämiseen vaikuttavat taloudelliset sekä terveydelliset ja sosiaaliset perusteet. Perustele hakemuksesi hyvin. MTLH myöntää lomat eniten tuettua vertaislomaa tarvitseville hakijoille. Kielteisestä päätöksestä ei ilmoiteta erikseen. Tuetun loman voi saada maksimissaan kolmen vuoden välein ja enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana. Lisätietoja loman myöntämisperusteista löydät MTLH:n sivuilta.

 Vakuutukset

Lomalaisten on itse huolehdittava vapaa-ajan vakuutuksista. Lomalaisia ei ole järjestöjen taholta vakuutettu tapaturmien varalta.

 

Matkat lomapaikalle ja takaisin kustantaa jokainen lomalainen itse.