Vuosikokous ja Aivoviikon iltapäivä yhdistettynä 17.3.2022, järjestäytymiskokous 25.3.2022

20.3.2022

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 17.3.2022  aamupävällä Joutenlammella. 

Kaksi paikka oli avoinna yhdistyksen hallitukseen ja hallitus esitti vuosikokoukselle hyväksyttäväksi varsinaiseksi uusiksi jäseneksi Sampo Kaste ja Raimo Reinikainen. 

Esityslistalla oli kunniajäsenyyden myöntäminen. Vuosikokous hyväksyi hallituksen esityksen perusteluineen kunniajäsenyyden myöntämisestä Anna-Liisa Lustilalle ja Helena Tervoselle pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä Kainuun Aivoyhdityksen hyväksi. Vapaaehtoistyö on sananmukaisesti vapaaehtoista, tehdystä vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa mutta sen palkan maksaa saatu "Kiitos", hymy, olipa kiva olla yhdessä, läheisen tuki, omaisen tuki, ryhmän tuki, yhdityksen jäsenten tuki jne. Noista edellä mainituista sanoista vapaaehtoinen saa voimaa että hän jaksaa tehdä vapaaehtoistyötä. 

Jokaiselle Kainuun Aivoyhdistyksessä olevalle jäsenelle tai uudelle jäsenelle löytyy yhdistyskentältä tehtävää hänen omien voimavarojen, sitoutumisen ja mahdollisesti jo olevien taitojen mukaan. Sinä juuri olet tervetullut yhdistykseen mukaan!

Haluaisin viestittää uutena puheenjohtajana että Kainuun Aivoyhdistys on aivoverenkiertoon sairastuneiden ja afaattisten henkilöiden yhdistys. Toimimme Kainuussa. Mutta haluamme olla yhteistyötaho jokaiselle joka miettii että antaako tämä yhdistys sitä mitä minä juuri ajattelen yhdistykseltä. Se selviää sillä että tulet tutustumaan yhdistykseemme ja sen toimintaan ikään katsomatta. Tänä päivänä emme saa yhdistystoiminnassa rakentaa raja-aitoja vaan purkaa niitä jos niitä on koska yhteistyö on se voima millä pääsemme eteenpäin.

Yhdistyksessä on aloitettu tänä vuonna kaksi ihan uutta toimintoa. Kainuun muistiyhdityksen luotsaamana Neurotreeni ryhmät: Suomussalmella, Kuhmossa, Sotkamossa, Paltamossa, Sotkamossa ja Kajaanissa. Olemme yhdessä Kainuun Parkinson yhdistyksen, Neuroyhdistyksen kanssa Neurotreeni rymissä.

Toinen on Aivoliiton Hyvinvoina kovalevyhanke missä Kainuun Aivoyhdistys yhdessä Turun Aivoyhdistyksen kanssa toimii pilotteina. Aivoterveyskoulutus alkoi Kajaanissa 19.3.22. Tässä koulutuksessa syvennytään aivojen toimintaan, kuinka voimme aivojamme kehittää ikään katsomatta ja ennaltaehkäistä aivoverenkierothäiriötä. Lisää tästä koulutuksesta kerromme teille jäsenet kun saamme koulutuksen päätökseen.

Järjestäytymiskokous 25.3.2022 ja vuoden 2022 hallitus

Yhdistyksen puheenjohtaja  Marja Hirvonen,  omaisten vertaistuki,  OLKA Kainuu ohjausryhmä, vararahastonhoitaja p. 040 5649 785, (myös Whatsapp), koti_hirvonen@hotmail.com

Sihteeri, Sampo Kaste, hallituksen jäsen, jäsenrekisteri,  p. 045 1221814,  sampo.kaste@gmail.com

Varapuheenjohtaja, Tuula Lukkari, hallituksen jäsen, Omais Oiva: omaisten verkoston edustaja, Aivoliiton: Hyvinvoiva kovalevyhankeen ohjausryhmä p. 044 3722862,  tuula_lukkari@gmail.com

Seija Heikkinen, hallituksen jäsen, Kuhmon AVH-kerho, p. 044 9979621

Rauni Heiskanen, hallituksen jäsen, Kajaanin AVH-kerho, Kapovan hallituksessa, Kajaanin vammaisneuvostossa,  heskanenrauni@gmail.com

Irja Matero, hallituksen jäsen, Kuhmon AVH-kerho, p. 040 7615343, irja.matero@kuhmo.net

Raimo Reinikainen, hallituksen jäsen, kulttuurivastaava, p. 040 0881166,  andracon.rr@gmail.com

Varajäsenet 

Helena Tervonen, hallituksen jäsen, vertaistuki, Sotkamon neuroklubin vetäjä,  p. 044 327 4607

Teuvo Hirvonen, hallituksen jäsen, liikuntavastaava, p.040 5627573, koti_hirvonen@hotmail.com  

---------------------------------------------------------------------------------------

Taloudenhoitaja ja kirjanpito: Tilitoimisto Arja Laitinen Oy

Toiminnantarkastajat: Eija Moilanen ja Arja Keski-Liikala 

---------------------------------------------------------------------------------------

Osan iltapäivästä ruokailun jälkeen vietimme Veli--Matti Karppisen, toiminnan johtaja, Kainuun Nuotasta alustuksen parissa. Hänen esityksessään korostui kun nyt uutta hyvinvointialuetta laaditaan Kainuuseen niin otettaisiin mukaan myös järjestöt ja yhdistykset kun puhutaan osallisuudesta ja yhteisöllisyydestä. Ajankohtaista ja tärkeää asiaa tuli paljon Kainuun hyvinvointialueesta. Yhteistyötä ja kumppanuutta tarvitaan yritykset, kolmassektori, kunnat ja valtio. 

Toinen iltapäivän alustus oli Risto Lappalaisen Aivoliitosta aiheena: Jokainen päivä on aivoterveyspäivä. Se on totta koska meistä jokaisesta itsestämme on kiinni kuinka vaalimme, hoidamme ja pidämme aivomme virkeänä. 

Hyvä yhdistyksen väki!

Aurinkoista kevättä! Toivomme että pääsemme näkemään ja kohtaamaan toisiamme tapahtumissa, kerhoissa, liikunnassa kevään aikana.

Terveisin, 

Marja, puheenjohtajanne

Kuva vasemmalta oikealle: Raimo Reinikainen, Tuula Lukkari, Irja Matero, Teuvo Hirvonen, Marja Hirvonen, Sampo Kaste, Seija Heikkinen, Helena Tervonen, Rauni Heiskanen